14.3 C
Purmerend
zaterdag 25 mei 2024
HomedierenHertenkamp getroffen door vogelgriep: vogels geruimd

Hertenkamp getroffen door vogelgriep: vogels geruimd

Purmerend – Het Hertenkamp in de Bloemenbuurt is getroffen door de vogelgriep. Zondagochtend rond de klok van 08:00 zijn de vogels van het Hertenkamp geruimd. Dit tot groot verdriet van de vrijwilligers en bezoekers van het kamp.

Afgelopen week werden verschillende kippen op de locatie ziek. Na onderzoek bleek het inderdaad om de vogelgriep te gaan. Al het klein pluimvee van het Hertenkamp is om die reden geruimd. Het gaat, naast de kippen, onder andere ook om de pauwen, kalkoenen en zwarte zwanen.

Het bestuur van het Hertenkamp laat op haar Facebookpagina weten dat op termijn het dierenbestand weer zal worden aangevuld. “Dit als wij alle regels en maatregelen hebben uitgevoerd. En het weer veilig is. Dit kan wel een tijdje duren”.



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
14.3 ° C
15 °
13.9 °
82 %
1.8kmh
100 %
za
18 °
zo
18 °
ma
18 °
di
17 °
wo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.