dierenHart van de Regio

Hertenkamp getroffen door vogelgriep: vogels geruimd

Purmerend – Het Hertenkamp in de Bloemenbuurt is getroffen door de vogelgriep. Zondagochtend rond de klok van 08:00 zijn de vogels van het Hertenkamp geruimd. Dit tot groot verdriet van de vrijwilligers en bezoekers van het kamp.

Afgelopen week werden verschillende kippen op de locatie ziek. Na onderzoek bleek het inderdaad om de vogelgriep te gaan. Al het klein pluimvee van het Hertenkamp is om die reden geruimd. Het gaat, naast de kippen, onder andere ook om de pauwen, kalkoenen en zwarte zwanen.

Het bestuur van het Hertenkamp laat op haar Facebookpagina weten dat op termijn het dierenbestand weer zal worden aangevuld. “Dit als wij alle regels en maatregelen hebben uitgevoerd. En het weer veilig is. Dit kan wel een tijdje duren”.


Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.