22.8 C
Purmerend
maandag 2 oktober 2023
HomeCultuurWAPP: Muzikaal regionaal talent gezocht!

WAPP: Muzikaal regionaal talent gezocht!

Regionaal – In samenwerking met verschillende podia in Waterland wordt in het voorjaar van 2021 voor de eerste keer de Waterlandse Popprijs (WAPP) georganiseerd.  De Waterlandse Popprijs is een competitie voor Waterlandse bands, singer-songwriters, rappers en volkszangers uit de gemeenten Purmerend, Waterland, Edam-Volendam, Beemster en Landsmeer. 

De Waterlandse Popprijs is een initiatief van Dorpshuis Ilpendam, De Harmonie, De Keizerin, Pop- en Cultuurpodium P3 en Pop- en Cultuurpodium PX. WAPP is meer dan een competitie alleen. Met dit initiatief willen de culturele instellingen lokaal talent ontwikkelen en stimuleren.

Deelnemers kunnen zich aanmelden tot en met 31 december. Tenminste één bandlid moet uit de regio Waterland komen. Daarnaast moet een act een eigen repertoire hebben waarbij er één cover toegestaan is. Op basis van de inzendingen, selecteert de jury een zestal muzikanten/bands die worden beoordeeld op originaliteit, creativiteit, motivatie, techniek en podiumpresentatie.  De geselecteerde deelnemers worden begeleid door een coach die hun talent naar het volgende niveau moet tillen.

Elke deelnemer treedt 5 keer op in verschillende zalen. Hiermee doen ze ervaring op met het spelen in een verschillende setting, variërend van een poppodium, dorpshuis, een muziekcafé en een kerk. Na de optredens in de verschillende deelnemende podia zal de finale in P3 plaatsvinden. Daar zullen programmeurs van de verschillende regionale festivals, zoals het Klapheck festival, Parckpop Ilpendam, Kaaspop, Singelfestival en Reuring, aanwezig zijn. Op basis van het optreden wordt er gekeken wie een passende act kan zijn voor één van deze festivals.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.waterlandsepopprijs.nlSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,501VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.8 ° C
25 °
21.1 °
73 %
2.7kmh
100 %
ma
23 °
di
18 °
wo
16 °
do
16 °
vr
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.