11.1 C
Purmerend
woensdag 22 maart 2023
HomeRegionaalRutte: "21 april komt gewoon te vroeg voor versoepelingen, mogelijk een week...

Rutte: “21 april komt gewoon te vroeg voor versoepelingen, mogelijk een week later”

Regionaal – Vanavond gaven demissionair premier Rutte en minister de Jonge wederom een persconferentie. De premier zei op de persconferentie dat er sprake is van twee werelden; binnen de ziekenhuizen en daarbuiten. Hij gaf aan dat In de ziekenhuizen het personeel op zijn tandvlees loopt en de IC’s vol liggen. “Maar de situatie in de samenleving is ook nijpend. Bij de horeca, de winkels, de reiswereld. Daarmee worstelen we in het Catshuis. Het is een spagaat.”, zei Rutte.

Rutte betreurt dat de datum 21 april een eigen leven is gaan leiden. Hij bood verontschuldigingen aan aan burgers en ondernemers die op basis van dat ‘uitgelekte’ bericht al weer plannen aan het maken waren. Het kabinet wil nu de aangekondigde versoepeling een week later laten ingaan, op 28 april. Maar dan moeten de besmettingscijfers dat wel toelaten.

Er wordt een een stappenplan gepresenteerd voor heropening van de samenleving. “De samenleving kan op een verantwoorde manier open”, zei Rutte. “We zetten kleine stappen in het begin en grotere stappen als de kwetsbaarste groepen zijn gevaccineerd.”

De eerste stap gaat mogelijk wel een week later in op 28 april. “Dat is wel een mogelijke datum.” Het definitieve besluit hierover wordt volgende week dinsdag genomen. Dan heeft het kabinet het voornemen om de avondklok te beëindigen. Ook is dan het advies om twee mensen per dag thuis uit te nodigen in plaats van één. Buitenterrassen mogen onder voorwaarden weer open en er komt ook een verruiming voor winkels.

Iets eerder, in dezelfde week op 26 april, is het plan dat hoger onderwijsinstellingen weer onder voorwaarden fysiek onderwijs mogen geven. De volgende persconferentie zal volgende week, 20 april, worden gehouden.


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,210FansLike
2,236VolgersVolg
1,562VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.1 ° C
12.2 °
10 °
94 %
0.9kmh
100 %
do
13 °
vr
12 °
za
11 °
zo
6 °
ma
3 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.