20.1 C
Purmerend
woensdag 24 juli 2024
HomeBeemsterDrugshond van Douane ontdekt verborgen ruimte met 6100 gram henneptoppen, burgemeester sluit...

Drugshond van Douane ontdekt verborgen ruimte met 6100 gram henneptoppen, burgemeester sluit pand

Beemster – Burgemeester Karen Heerschop heeft op 9 november 2021 twee paardenboxen en een schuur gesloten op één adres aan de Zuiderweg in Westbeemster. In deze panden werden hennepkwekerijen aangetroffen. Dit kwam aan het licht tijdens een integrale controle in gemeente Beemster. In de drie ruimtes zijn in totaal 321 hennepplanten aangetroffen. Door inzet van de drugshond van de Douane werd in een verborgen ruimte ook 6100 gram henneptoppen ontdekt.

In 2018 werd op dit adres ook een hennepkwekerij aangetroffen. Daarom is ervoor gekozen de panden voor 9 maanden te sluiten in plaats van 6 maanden die gelden voor schuren en vergelijkbare panden. Tijdens de integrale controle was de kwekerij volop in bedrijf. De aangetroffen planten zijn afgevoerd.

De politie nam ook een auto en horloge op dit adres in beslag omdat het vermoeden bestaat van wederrechtelijk verkregen voordeel. De controle is een samenwerking van de gemeente Beemster met verschillende partners, zoals de Politie, Douane, Liander en Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. 

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een pand. Dit mag alleen voor bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe. Het besluit van burgemeester Heerschop betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de panden voor 9 maanden niet mogen betreden. Op de panden die gesloten zijn, hangen posters met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat de panden bekendstaan als drugspanden en om de openbare orde te herstellen. “Ondermijnende drugscriminaliteit, zoals drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormt namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en leidt tot een onveilige en onprettige omgeving en worden daarom niet getolereerd in Beemster.”, geeft de burgemeester aan.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente Beemster via [email protected].

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Verbaast me niets. Er rijdt ‘s avonds laat en ‘s nachts nog een hoop verkeer door de Beemster (niet alleen de Westbeemster overigens). Zou je toch niet verwachten in dit rustige en landelijke gebied waar men voor dag en dauw weer moet opstaan voor de noeste arbeid op het land. En het is nog van dat snelle en agressieve verkeer ook, dat zelfs bussen wil inhalen op de smalle 60 km-weggetjes. Je weet wel: van die Seatjes, VW’tjes en Renaultjes met petjes erin, vaak meer dan één. Een beetje surveillerende politieagent had dit natuurlijk allang moeten signaleren en zich moeten afvragen waar deze “verkeersdeelnemers” vandaan komen of naartoe gaan. Maar nee, men wil dat burgers gaan bellen of mailen. Politie, ga uw werk eens wat beter doen. Dan kunnen burgers gewoon verder met hun eigen leven en dan worden de wegen ook weer iets veiliger als dit gespuis van de straat is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.1 ° C
21.1 °
18.9 °
62 %
0.5kmh
9 %
wo
18 °
do
18 °
vr
21 °
za
20 °
zo
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.