18.2 C
Purmerend
woensdag 10 juli 2024
HomeAdvertorial door PB21Lijsttrekker Harry Poppelier van PB21, lijst 11, pleit voor directe democratie "Wij...

Lijsttrekker Harry Poppelier van PB21, lijst 11, pleit voor directe democratie “Wij willen het samen met u doen”

Purmerend – Lijsttrekker Harry Poppelier van Purmerend Beemster 21 (PB21) pleit voor directe democratie in de nieuwe gemeenteraad van Purmerend en Beemster en voor een open coalitieakkoord. De lijsttrekker is geen nieuwkomer in de politiek van Purmerend en heeft eerder in de gemeenteraad met drie zetels gezeten voor TROTS Purmerend. Hij probeert het nu met een nieuw team en heeft vertrouwen in een goede uitslag.

Poppelier gelooft dat de vertegenwoordigende democratie, waarbij je eens in de vier jaar je stem geeft en het overlaat aan de partij waar je op hebt gestemd, in de lokale democratie niet meer goed werkt. “Iedereen vindt tegenwoordig wel wat over de besluitvorming in de gemeenten. Dit gaat niet goed en dat kan beter. Hier wil PB21 het anders doen door samen met de kiezer de aankomende jaren op te trekken en deze bij de besluitvorming mee te nemen. Dat is de directe democratie. Ik pleit ook voor een coalitieakkoord op hoofdlijnen. Dat zie je nu ook in Den Haag gebeuren en dat moet ook in de nieuwe gemeente Purmerend. Dan heb je ook het dualisme in de gemeenteraad terug.”

De lijsttrekker heeft een goed team om zich heen weten te binden zodat elk gebied zo goed als mogelijk is afgedicht. “Maar natuurlijk hebben wij niet overal verstand van. Zo realistisch zijn wij ook maar door middel van de directe democratie, door het aan de kiezer te vragen, komt het beste van beide werelden bij elkaar. Door middel van een website, app, videovergaderen en natuurlijk gewoon samenkomen in zaaltjes wordt de kiezer de aankomende jaren om zijn mening gevraagd. En dan is het heel simpel. De meerderheid beslist, dat is dan ons standpunt en dat is directe democratie.” De website en app zijn in ontwikkeling maar zijn tijdelijk even stilgelegd want het kost toch wel een hoop geld, zegt Poppelier. “We moeten eerst afwachten of we de in de gemeenteraad komen. Zodra we daar plaats mogen nemen wordt het werk weer opgepakt en wordt het platform in januari gelanceerd.”

Natuurlijk worden er door de partij ook lokale standpunten ingenomen. “We willen de inwoners weer gelukkig maken. Een belangrijk punt voor ons is de hondenbelasting, die moet worden afgeschaft. En de terrassen moeten het hele jaar open voor de sociale cohesie.” Poppelier heeft niets met het verhaal dat Purmerend als eerste van het gas af moet. “We doen er een beetje obsessief over, heb ik het gevoel. We moeten zo nodig als eerste gemeente op de kaart gezet worden. Laten we rustig aan doen. Het moet geen must zijn, het kost klauwen met geld. Dan kan je zeggen dat het met subsidie gebeurt, maar het kost de inwoners sowieso geld. Dat moeten we niet willen. Dat bepleit ik.”

“Ik begrijp dat de aanloop naar de stembussen in de eerste twee dagen laag was. Toch roep ik elke Purmerender en Beemsterling op om vandaag te gaan stemmen. Het kost maar een minuut of 10 en er is altijd een stembureau bij u in de buurt. Dit is de laatste dag dat er gestemd kan worden en het is, zeker in deze tijd, heel belangrijk. Voor ons als fractie wordt het spannend vanavond maar we zien de uitslag met vertrouwen tegemoet. Mocht u het niet weten dan is PB21 de juiste keus. Wij willen het graag samen met u doen. Als u het aan ons wilt overlaten, kan dat natuurlijk ook.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
18.2 ° C
19 °
17.8 °
83 %
1.3kmh
100 %
di
18 °
wo
21 °
do
19 °
vr
18 °
za
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.