18.2 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomeHart van de RegioBoerenprotest: brandende hooibalen langs A7 zorgen voor file

Boerenprotest: brandende hooibalen langs A7 zorgen voor file

Purmerend – Boeren door het hele land hebben op hun weilanden, grenzend aan wegen, hooibalen in brand gestoken. De smeulende hooibalen zorgen voor oponthoud voor het verkeer.

Ook op de A7 zijn files ontstaan door de rook en kijkend verkeer. Op het hoogtepunt stond er ruim twintig kilometer file of het traject Hoorn-Zaandam. Op meerdere punten langs de weg worden branden gemeld.

De boeren willen met de protesten Den-Haag en de bevolking. wakkerschudden. Met de protesten willen ze duidelijk maken dat een inkrimping van de boeren iedereen treft, niet alleen de boeren zelf.

Afgelopen 10 juni maakte minister Van Der Wal van Natuur en Stikstof een flinke aanscherping van de regels bekend. In een strook rondom de Natura 2000-gebieden in Noord-Holland moet de stikstofemissie met 70 procent worden teruggedrongen. De boeren zullen hun acties de komende tijd opvoeren.

Foto’s: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

7 REACTIES

 1. Ja, elk jaar minder stikstof goede zaak!
  MAAR nog steeds VEEL TE VEEL 68% van de uitstoot in NL komt van de boeren!

  Maandag word het oorlog met het leger en de Marechaussee met shovels en voertuigen met rupsbanden ik kijk er naar uit! ff afwachten hoeveel trekkers er in beslag genomen worden en hoeveel boertjes er achter de tralies zitten voor doodslag!

  fijn weekend allemaal!

 2. 30.06.2022 verschenen op de site van het CBS:
  De uitscheiding van stikstof in dierlijke mest bedroeg 471 miljoen kilogram in 2021. Dat is ruim 18 miljoen kilogram minder dan een jaar eerder en bijna 7 procent onder het stikstofplafond dat de Europese Unie heeft vastgesteld voor de Nederlandse veestapel. De fosfaatuitscheiding bedroeg 148 miljoen kilogram in 2021. Dat is 1,8 procent minder dan in 2020 en ruim 14 procent onder het fosfaatplafond. Dit meldt het CBS op basis van definitieve cijfers.
  https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/26/minder-stikstof-en-fosfaat-in-dierlijke-mest

  Dan begrijpt de grootste boerenl*l wel waarom de boeren zo boos zijn.

 3. Een kleine groep boeren gaat volgens mij “alle grenzen te buiten” waarmee ze het “verpesten” voor de rest van de boeren. “Een overgrote groep boeren wil wel beschaafd demonstreren.”

  Ik steun de laatstgenoemde groep van harte en ik vind het beneden alle peil om deze groep (en hun sympathisanten) criminele hooligans te noemen en hen een toekomst achter de tralies te voorspellen.

 4. @ Bertisnognietwakker, ik ben klaar wakker. droom jij maar lekker verder en ga lekker met je criminele hooligan boeren vriendjes fikkie stoken , burgers lastig vallen , politici thuis bezoeken en politie bussen aanvallen met hamers en ijzeren staven. Heel veel succes verder, binnenkort zit iedereen achter de tralies!

 5. Ik vind de acties ook niet altijd leuk maar ik heb het NIET gehad met de boeren, ik begrijp ze WEL.
  Ik vind de acties een reactie op de actie van minister van der Wal, die de hoofdlijnenbrief over de aanpak van de stikstofproblematiek vertegenwoordigt.
  Enneh Bert:
  Geld maakt niet alles goed zelfs niet voor de boer die stoppen moet.
  Nederland heeft de mijnen in Nederland gesloten maar importeert nu de kolen.
  Nederland heeft te veel inwoners gekregen wat niet door iedereen wordt toegejuicht.

 6. Heb het helemaal gehad met die radicale boeren.
  Ja het is niet leuk als je , je bedrijf moeten sluiten maar even de echte feiten (geen halve waarheden en leugens) de boeren zijn verantwoordelijk voor 68% van de stikstof uitstoot en van wat ze produceren gaat 70 % naar het buitenland. De mijnen zijn ook gesloten in het verleden . Tijden veranderen er zijn te veel dieren in Nederland geeft ze een ruime compensatie en boeren pak deze dan ook. Voor de echte radicalen die doorgaan met dit soort acties Laat de gewone burger die nu nog achter de boeren staan met rust anders is het hele land tegen jullie KAPPEN NU!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.2 ° C
19.6 °
17 °
69 %
4.5kmh
57 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
27 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.