5.7 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
HomePurmerendAsielzoekers in Purmerend voeren protestactie tegen trage IND-procedure "volgende week dinsdag hongerstaking"

Asielzoekers in Purmerend voeren protestactie tegen trage IND-procedure “volgende week dinsdag hongerstaking”

Purmerend – Een groep van ongeveer veertig tot vijftig asielzoekers is al een paar dagen voor de ingang van de crisisnoodopvang in Purmerend aan het protesteren tegen de trage IND-procedure. De asielzoekers, die al maanden in de crisisnoodopvang verblijven, zijn gefrustreerd dat ze nog steeds geen gesprekken hebben kunnen voeren met de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Ze eisen dat er snel wat verandert en dat ze duidelijkheid krijgen over wanneer ze de gesprekken krijgen met de IND. Als daar geen gehoor op komt dan zullen de protesterende asielzoekers volgende week dinsdag in hongerstaking gaan. De vluchtelingen dragen posters met handgeschreven teksten in het Engels waarop ze de IND oproepen tot snelle actie: ‘Wij zijn hier meer dan 9 maanden zonder enige procedure’, ‘Behandel ons eerlijk en gelijk’ en ‘Onze kinderen wachten op een betere toekomst’.

“We zullen onder alle omstandigheden doorgaan totdat aan onze eisen is voldaan”.

De meeste van hen zijn bewoners van het eerste uur in de crisisnoodopvanglocatie in Assendelft en later op de Baanstee-Noord. Ze zijn zes tot negen maanden later nog steeds niet door de eerste procedures van de IND heen. Sterker nog, er zijn nog steeds geen eerste gesprekken gevoerd.

Ze voelen zich vergeten door de IND. De asielzoekers eisen dan ook een eerlijke behandeling door de IND. Ook zijn ze gefrustreerd over de slechte leefomstandigheden in de crisisnoodopvanglocatie op de Baanstee-Noord.

Update 11 april:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

8 REACTIES

  1. Update
    Bron: NH Nieuws
    11 april 2023
    Asielzoekers in hongerstaking bij crisisnoodopvang Purmerend: “Zorgen en wanhoop”
    Fhttps://www.nhnieuws.nl/nieuws/317393/asielzoekers-in-hongerstaking-bij-crisisnoodopvang-purmerend-zorgen-en-wanhoop

  2. Het is toch Ramadan, wat een stelletje gelukszoekers. Geef ze een schop over de grens NIEMAND zit op dit soort mensen te wachten asielzoekers of niet. Deze mensen zijn er om te profiteren en niet om iets bij te dragen! Zijn allemaal veilige
    landers die komen profiteren

  3. Ondankbare honden zijn het uitnemers eerste klas, spullen inpakken en opdonderen naar je thuisland

  4. Als ze hier al over klagen, dan viel de situatie wel mee waar ze vandaan kwamen, denk ik.

  5. Er staan voornamelijk erg veel mannen, ik dacht dat het voor voornamelijk gezinnen zouden zijn? Of was dit weer de wel bekende leugen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,902FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
5.7 ° C
7.2 °
5 °
76 %
1.3kmh
100 %
wo
5 °
do
10 °
vr
10 °
za
15 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.