13.5 C
Purmerend
zondag 28 april 2024
HomePurmerendWerkzaamheden gevaarlijk fietspad Hoornsebrug na jaar van uitstel eindelijk van start

Werkzaamheden gevaarlijk fietspad Hoornsebrug na jaar van uitstel eindelijk van start

Purmerend – De werkzaamheden aan het gevaarlijke fietspad op de Hoornsebrug kan eindelijk beginnen. Al een jaar worden de werkzaamheden uitgesteld. De eerste twee keer vanwege leveringsproblemen van materialen bij de aannemer en de derde keer omdat het Hollands Noorderkwartier (HHNK) geen vergunning wilde verlenen om het scheepvaartverkeer te stremmen vanwege de drukte op het water.

Maar nu gaat het eindelijk toch gebeuren. De werkzaamheden worden aangevangen in de week van de herfstvakantie, van maandag 23 en vrijdag 27 oktober. Dit omdat het fietspad dan minder wordt gebruikt door schoolgaande jeugd.

Waarom werkzaamheden?

“Het fietspad aan de oostkant is smal en de afbakening met het autoverkeer en het voetpad is erg gevaarlijk uitgevoerd. De opstaande randen zijn te hoog en niet afgeschuind. De kans bestaat dat fietsers er tegenaan komen en vallen”, schreef voorzitter Rikveld van de Fietsersbond afdeling Waterland meer dan een jaar geleden aan het college van B&W. Hij pleitte voor een spoedige aanpassing en als dat niet mogelijk was om het fietspad direct af te sluiten.

Veiligheid van de fietsers

Voor de veiligheid van de fietsers worden er extra banden met een schuine kant geplaatst op de brug. Door de schuine kant kan de trapper van de fiets niet op de band komen en daardoor is er minder kans om te vallen.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden is de brug dicht in de richting van de Wagenweg. Het verkeer wordt met borden omgeleid. Richting het centrum is de brug wel open. Fietsverkeer kan wel naar beide kanten, maar wordt over 1 rijrichting geleid. Vaarverkeer hoger dan 1.06 meter wordt ook omgeleid tijdens de werkzaamheden.

Relevante artikelen:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
14.5 °
12.2 °
75 %
5.4kmh
100 %
zo
15 °
ma
17 °
di
19 °
wo
20 °
do
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.