6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeRegionaalEBS hangt boete van maximaal twee miljoen euro boven het hoofd voor...

EBS hangt boete van maximaal twee miljoen euro boven het hoofd voor slechte prestaties

Regionaal – busmaatschappij EBS, die sinds een maand de busdienst in de Zaanstreek verzorgt, moet een boete betalen aan de Vervoerregio Amsterdam. De reden is dat EBS de afgelopen maand veel klachten heeft gekregen over de onbetrouwbaarheid en onregelmatigheid van de bussen. De boete kan oplopen tot 2 miljoen euro, afhankelijk van de verbeteringen die EBS zal doorvoeren.

EBS heeft eerder de concessie voor het busvervoer in de Zaanstreek gewonnen van Connexxion, die tot voor kort de dienstregeling verzorgde. EBS beloofde een betere service, meer bussen, nieuwe routes en elektrisch rijden. Maar al snel bleek dat EBS deze beloftes niet kon waarmaken. Bussen kwamen te laat, reden niet of namen andere routes. Bushaltes werden opgeheven zonder dat de reizigers hierover werden geïnformeerd. En de bussen reden nog steeds op diesel, in plaats van elektrisch.

Boete

De Vervoerregio Amsterdam, die verantwoordelijk is voor het openbaar vervoer in de regio, is niet tevreden over de prestaties van EBS. De Vervoerregio heeft EBS een boete opgelegd voor de slechte start. De hoogte van de boete wordt over twee weken bepaald, nadat de Vervoerregio het verbeterplan van EBS heeft beoordeeld. “Ons uitgangspunt is dat alle inwoners op een betrouwbare dienstregeling kunnen rekenen en dat afspraken worden nagekomen,” zegt de woordvoerder van de Vervoerregio.

Vakantiedienstregeling

EBS heeft gisteren bekendgemaakt dat het voorlopig de vakantiedienstregeling zal aanhouden. Niet alleen in de Zaanstreek maar ook in het Waterlandse. Dat betekent dat er minder bussen zullen rijden, vooral in het weekend en in de nacht. EBS zegt dat het deze maatregel neemt om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. De Vervoerregio zal ook deze beslissing evalueren. “Dat besluit is op eigen initiatief genomen,” zegt de woordvoerder.

Adviescommissie

“Belangrijk is vooral dat EBS zo snel mogelijk gaat leveren wat ze beloofd hebben,” zei de Purmerendse wethouder Coen Lageveen, die de brief namens de adviescommissie heeft ondertekend. “Wij maken ons zorgen over de kwaliteit van het openbaar vervoer in onze regio en de gevolgen voor de reizigers.”

EBS is ook de vervoerder voor de regio Waterland, die vanaf eind 2023 samen met de Zaanstreek één vervoersgebied zal vormen. EBS heeft de concessie voor beide regio’s gewonnen van Connexxion.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.