19.4 C
Purmerend
zondag 30 juni 2024
HomeRegionaalStorm Isha verwacht: opnieuw sluizen gesloten langs Markermeer door hoogwater

Storm Isha verwacht: opnieuw sluizen gesloten langs Markermeer door hoogwater

Regionaal – Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) heeft verschillende sluizen in de provincie uit voorzorg gesloten. Dit vanwege een zuidwesterstorm die voor aankomende zondag voorspeld is. Het Hoogheemraadschap verwacht dat de sluizen pas op dinsdag weer geopend worden.

Onder meer de schutsluis in de Broekerhaven van Bovenkarspel en de Grote Sluis in Hoorn, de laatste op verzoek van de havenmeester, zijn vandaag gesloten door het waterschap. Vanwege de verwachte storm is er opnieuw kans op hoge waterstanden.

Hoog niveau

Volgens het ANP is het water in de afgelopen periode wel gezakt, maar heeft het nog een (te) hoog niveau. Omdat het nu ook al flink waait zullen de waterpeilen van het Markermeer en het IJsselmeer de komende uren niet verder zakken. Door het sluiten van de sluizen voorkomt het waterschap dat ook binnendijks weer hoogwater optreedt. De verwachting is dat deze sluizen aankomende dinsdag heropend worden.

2500 bigbags

In de gemeente Edam-Volendam werd afgelopen week besloten om de ruim 2.500 bigbags met zand te laten staan. Deze zakken zijn geplaatst op de Slobbeland en het Zuideinde. De gemeente wil de zakken laten staan totdat er geen verhoogde waterstand meer is op het Markermeer.

Het historisch hoge water in het Markermeer en IJsselmeer heeft de afgelopen weken voor flink wat problemen gezorgd. Verschillende maatregelen, waaronder de bigbags en de sluizen, moesten zorgen om het water te bestrijden.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
19.4 ° C
21.1 °
18.9 °
68 %
3.6kmh
100 %
zo
20 °
ma
18 °
di
18 °
wo
14 °
do
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.