10.3 C
Purmerend
vrijdag 26 april 2024
HomeEvenementFinalisten Sport Awards Purmerend bekend

Finalisten Sport Awards Purmerend bekend

 

Purmerend – De eerste stemronde van de Sport Awards Purmerend zit erop. Waar in sommige categorieën de verschillen hoog opliepen, was er in anderen juist weer weinig afstand. De Sport Awards Purmerend wordt dit jaar weergeorganiseerd door RTV Purmerend, in samenwerking met Spurd en de Sportraad. De finalisten staan tijdens het sportgala op zondag 30 april 2017 op het grote podium in Theater de Purmaryn.

De jury is afgelopen week bij elkaar gekomen om per categorie 100 punten te verdelen over de genomineerden. Iedereen kon tot en met zondag 2 april via SMS stemmen. Deze publieksstemmen en de punten van de jury zijn bij elkaar opgeteld. Dit vormt de einduitslag van deze stemronde wordt vastgesteld wie de finalisten voor de Sport Awards 2016 zijn.

Dit zijn de drie finalisten per categorie, in willekeurige volgorde:

Beste sportman: Mark Bakker (baanwielrennen), Hendrik Koppe (judo) en Mitchell Bakhuijsen (karate).

Beste sportvrouw: Deley van Aalderen (Western-riding (paard), Eline Mertens (turnen) en Marlou van Rhijn (atletiek).

Beste sportteam: AV NEA Volharding D-junioren 1 (atletiek), RCW Dames 1 (rugby) en HV Vido Dames 1 (handbal).

Beste jeugdsporter (<16 jaar): Riquelme Breinburg (turnen), Joost Keijer (karate) en Dorin Radulescu (kungfu).

Daarmee vallen af:

Sportman: Bjorn Blauwhof (atletiek), Nick Wolf (turnen).

Sportvrouw: Simone Warmerdam (Schaatsen)

Sportteam: WZ&PC (waterpolo), Special Forces FC Purmersteijn (voetballen).

Jeugdsporter: Isabelle van der Heijden (klimsport), Kylie Loots (kunstschaaten) en Luna de Bruijn (turnen).

Uiteraard is hun prestatie nog steeds uitmuntend en moet deze eerdere nominatie gezien worden als erkenning voor hun sportprestatie.

De finalisten staan op 30 april 2017 op het grote podium in Theater de Purmaryn. Tijdens dit sportgala worden de winnaars bekend gemaakt. Er kan nog tot en met het begin van de liveshow gestemd worden. Deze ronde gaat verder hetzelfde in zijn werk: de jury verdeelt punten en het publiek kan met ingang van donderdag 6 april opnieuw stemmen tot in de liveshow op 30 april. Alle tellers gaan op 0 en iedereen kan opnieuw zijn of haar stem uitbrengen op (één van) de twaalf overgebleven finalisten. De kaartverkoop voor het sportgala, dat naast de uitreikingen ook bestaat uit live-entertainment, start eveneens 6 april. Voor meer informatie kan je terecht op www.rtvpurmerend.nl.

Achtergrondinformatie over de finalisten:

Beste sportman

  • Mark Bakker.
    Mark maakt sinds 2015 deel uit van de talentengroep Nationale baansprinters op Papendal.
    Op de wielerbaan van Apeldoorn veroverde Mark bij het NK sprint op de onderdelen sprint en keirin het Nederlands kampioenschap.
  • Hendrik Koppe.
    Hendrik is voor de 6e keer Europees en liefst voor de 7e keer Wereldkampoen judo bij de veteranen geworden. Jong geleerd, oud gedaan!
  • Mitchell Bakhuijsen.
    Mitchell is lid van de Nederlandse selectie en werd tijdens het Europees kampioenschap 2e in zijn klasse en 3e in de open klasse. Ook eindigde Mitchell tijdens het Nederlands kampioenschap op de
    3e plaats.

Beste sportvrouw

  • Deley van Aalderen.
    Tijdens het Nederlands kampioenschap van de Dutch Reining Horse Association behaalde Deley op het onderdeel  Western riding, (paardrijden),  het Nederlands kampioenschap.
  • Eline Mertens.
    Tijdens het Nederlands kampioenschap turnen 3e divisie in Dordrecht won Eline een gouden medaille bij de meerkamp senioren. Tegenstand kwam van de overige 35 finalisten.
  • Marlou van Rhijn.
    Purmerends parade paardje veroverde o.a op zowel op de 100 als de 200 meter sprint een gouden medaille op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. De 100 meter in een Paralympisch record: 13.02 !

Beste sportteam

  • Team meisjes D junioren van AV NEA Volharding.
    De meisjes leverden een prima prestatie door bij de D-junioren (12-13 jaar), 5e van Nederland te worden.
  • Damesteam Rugbyclub Waterland.
    Van de regionale afdeling naar de top van de Nederlandse kompetitie. Komen na al die jaren van inspanningen en trainingsarbeid uit in de ereklasse. De hoogste klasse in Nederland!
  • Damesselectie van handbalvereniging Vido.
    Zowel de speelsters als staf hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om te komen waar het nu staat, promotie naar de landelijke tweede divisie. Smaakt naar meer!

Beste jeugdsporter

  • Riquelme Breinburg.
    Goud op het Nederlands kampioenschap meerkamp pupil 9, 3e divisie. Daarnaast ook nog eens gouden medailles op de onderdelen ringen en brug en een brons op het onderdeel rek.
  • Joost Keijer.
    Joost is in zijn leeftijdsklasse keurig zowel Europees als Nederlands kampioen karate in zijn leeftijdsklasse geworden. Na vervelende blessures een prima resultaat.
  • Dorin Radelescu.
    Vier gouden, één zilveren en drie bronzen medailles heeft Dorin mee terug genomen uit China. Deze werden daar veroverd op het internationale Shaolin Wushu Festival. Op het gebied van Shaolin kung fu het hoogste festival ter wereld

 



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,905FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.3 ° C
11.7 °
8.4 °
67 %
0.5kmh
91 %
vr
11 °
za
14 °
zo
15 °
ma
16 °
di
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.