Hart van de Regio

Langdurig zieke Finn (9) verrast met Opkikkerdag

Purmerend – Zaterdag 4 november beleefde de Purmerendse Finn samen met zijn gezin een welverdiende Opkikkerdag. Finn is een jongen van 9 jaar oud en is langdurig ziek. Deze ziekte heeft veel impact op het dagelijks leven van Finn, maar ook op dat van zijn ouders en zusje Noa (6). Daarom organiseert Stichting Opkikker voor hen een Opkikkerdag. Een dag waarin ze even uit de harde realiteit kunnen stappen en met elkaar onbezorgd kunnen genieten.

Gisteren werden Finn en zijn familie verrast. Ze werden meegenomen naar de Eemhof, waar ze een onvergetelijke dag zouden beleven:

De dag begint met een activiteit voor échte stoere jongens en meisjes. Ze kwamen namelijk oog in oog te staan met roofvogels én reptielen. Vervolgens worden Finn en Noa opgeroepen door de politie. De boef is ontsnapt en ze hopen dat Finn en Noa hun kunnen helpen om hem weer te vangen. Ze krijgen politiekleding aan en worden opgeleid tot échte politieman en- vrouw.

Na de lunch nemen ze een kijkje bij de mariniers, gaan ze met het hele gezin op de foto tijdens de fotoshoot en krijgen ze les van een goochelaar. Ze sluiten de dag af met een optreden, lasershow en uitgebreid dinerbuffet. Kortom: een dag vol verrassingen!

Finn en zijn gezin zijn opgegeven voor een Opkikkerdag door de pedagogisch en maatschappelijk medewerk(st)ers van het ziekenhuis waar Finn onder behandeling is. Stichting Opkikker werkt inmiddels samen met ruim 80 ziekenhuizen in Nederland, waaronder alle academische. In de afgelopen 20 jaar zijn er ruim 15.000 gezinnen “Opgekikkerd”!

Voor meer informatie over Stichting Opkikker kunt u een kijkje nemen op www.opkikker.nl

Foto’s: Ingrid Hardorff

–einde selectie–

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.