4 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomeOnderwijsRectificatie artikel - 8 scholen in onze regio te klein

Rectificatie artikel – 8 scholen in onze regio te klein

Purmerend – Vrijdag publiceerde Regio Purmerend een artikel over acht scholen met een te laag aantal leerlingen. Dit artikel is geschreven op basis van een inventarisatie welke door RTL Nieuws is uitgevoerd. Inmiddels hebben we informatie ontvangen dat de leerlingenaantallen niet juist zijn. Ook is hierbij ook niet meegenomen dat scholen met een gezamenlijk bestuur een andere grens mogen hanteren per individuele vestiging.

Bijgaand het bericht dat de directeur van de Waterlandschool in Purmerend zojuist naar ons stuurde:

Vrijdag is op uw website (www.regiopurmerend.nl)  een bericht verschenen over kleine scholen, welke onjuiste informatie bevat over onze school (Waterlandschool).  Het gaat om het volgende artikel: https://regiopurmerend.nl/2018/09/21/8-scholen-in-onze-regio-zijn-te-klein-sluiting-dreigt/. Dit bericht is onjuist, in elk geval voor zover het de Waterlandschool betreft. Het bericht heeft voor veel onrust gezorgd onder ouders en partners van de school.

De Waterlandschool is een vrijeschool en de enige school van deze richting (denominatie) in Purmerend. Dat betekent dat de school ook met een leerlingenaantal dat lager is dan de (opheffings-)norm haar bekostiging behoudt. De school moet niet kleiner dan 50 leerlingen worden. Dat is echter geenszins de trent: de school groeit juist flink de laatste jaren. Op 1 oktober dit jaar telt de school 168 leerlingen.

De Waterlandschool maakt deel uit van het bestuur Vrijescholen Ithaka, met meer dan 2300 leerlingen, 13 scholen en ongeveer 300 medewerkers in Noord-Holland. De Waterlandschool wordt ondersteund vanuit de stichting, ook al is een kleine school iets ‘duurder’ dan een grote school.

Er is geen enkele reden tot zorg op dit gebied. Het bericht (https://regiopurmerend.nl/2018/09/21/8-scholen-in-onze-regio-zijn-te-klein-sluiting-dreigt/) geeft een suggestie die niet op onze school van toepassing is. Dat geldt waarschijnlijk voor meer scholen uit dit bericht, die vaak onderdeel uitmaken van een grotere stichting en door die stichting in stand gehouden kunnen worden.

Ondertussen blijven wij als team van de Waterlandschool graag, samen met onze leerlingen en hun ouders, werken aan goed vrijeschoolonderwijs waar onze leerlingen gelukkig zijn en veel leren.

 

 Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4 ° C
6.7 °
0.7 °
77 %
3.1kmh
92 %
wo
9 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.