* Theater

Nieuw talent voor rockmusical Rent gezocht

Purmerend – Purmerend is een theatergroep rijker. Deze jonge stichting, genaamd Leeghwater Musicals, is klaar om aangevuld te worden met nieuw talent. Voor de rockmusical ‘Rent’ is de groep op zoek naar zowel mannen als vrouwen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar die het leuk vinden om te spelen en goed kunnen zingen.

Rent is een musical met pop- en rockachtige liedjes en is anders dan de traditionele musical. “We zijn gewend om te repeteren in een gemoedelijke sfeer,” vertelt Hewy. “Na het harde werken, belonen we ons vaak met een drankje na een repetitie. We vinden het zelf belangrijk dat we naast het spelen ook een leuke sociale band met elkaar op kunnen bouwen. Ook de regisseur, de zangdocent en de muzikaal leider schuiven vaak bij het drankje aan.”

Purmsterdam

Bijzonder aan deze groep is dat het voornamelijk Purmerendse leden heeft, maar de optredens vinden plaats in Amsterdam. Oprichters Hewy Rappé, Kelly Lenior, Timo Koopman en April Geisterfer concluderen dat Rent een musical is wat om een groter publiek vraagt. “Door ons te richten op Amsterdam kunnen we onze doelgroep beter bereiken,” vertelt April. “Daarnaast ben ik ook geboren en opgegroeid in Amsterdam. Veel van mijn familieleden wonen er nog steeds en het lijkt me hartstikke gaaf om in mijn geboortestad te mogen spelen.” Hewy vult aan: “In Amsterdam zijn er ook meer locaties te vinden die goed passen bij deze musical. Rent speelt zich voornamelijk af in een kraakpand. We zoeken een locatie met een industriële uitstraling om het gevoel te versterken.”

Het verhaal

Rent vertelt het prachtige verhaal van 8 jongvolwassenen in New York begin jaren ’90. De 8 excentrieke vrienden worden gevolgd in een jaar door documentairemaker en vriend Mark. Mark en zijn vrienden wonen in een kraakpand die thuisbasis biedt voor honderden kunstenaars en daklozen.  Ze worstelen met het leven, met liefde, met relaties, armoede en met AIDS. Het hebben van AIDS in de jaren ‘90 betekent nog de doodvonnis. De uiteenlopende karakters nemen je mee door alle seizoenen met een lach en uiteraard met de nodige drama. Hoe voelt het als je vrienden je ontvallen en je moet leven voor vandaag?

Aanmelden

De productie wordt geregisseerd door Jurrie van Druten, die al vele producties op zijn naam heeft staan onder andere bij Studenten Toneelvereniging Amsterdam. Repetities starten in januari 2019 en de musical zal maart 2020 op de planken staan. Er zijn nog verschillende rollen te vervullen.

Is het altijd je droom geweest om in een echt theater te staan? Lijkt het je leuk om in deze rockmusical mee te spelen? Wil je je aanmelden voor de kennismakingsavond op vrijdag 23 november of donderdag 13 december? Of wil je meer informatie? Mail naar April via [email protected] of stuur een bericht via de Facebookpagina van Leeghwater Musicals.

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.