13.5 C
Purmerend
zondag 19 mei 2024
Home* RecreatieWinterkamperen in Noord-Holland

Winterkamperen in Noord-Holland

We zitten volop in de donkerste maanden van het jaar. Gelukkig zorgen we zelf voor licht en gezelligheid, zoals met het Beemster Light Festival dat nog tot 20 december loopt. Er zijn ook andere, minder voor de handliggende, activiteiten die de donkerste maanden lekker knus kunnen maken. Dat Nederlanders van kamperen houden, dat staat natuurlijk buiten kijf. Ook de winter is een prachtig seizoen om er op uit te trekken. In de ochtend uit je tent, caravan of camper komen om een mooi winterlandschap met rijm of sneeuw te ontdekken, dat is een fantastisch gevoel. Desalniettemin wagen de meesten onder ons zich er niet aan. Echter, met de juiste voorbereiding, lukt het jou vast ook!

De juiste voorbereiding

Als vanzelfsprekend vergt kamperen in de koudste periode van het jaar wat meer voorbereiding. Als je er met de caravan of vouwwagen op uit trekt, denk dan zeker aan winterbanden om door het zwaardere gewicht en de mogelijke gladheid de grip op de weg niet te verliezen. Denk daarnaast zeker aan een goede trekhaak; je wilt je vouwwagen immers niet verliezen voor je de camping bereikt! Bij rameder.nl vind je een goede selectie. Om comfortabel met je caravan op een staanplaats te staan, is het ook aan te raden een wintervoortent te kopen; handig om zaken op te bergen, maar zo heb je ook meer warmte in je caravan.

Hou het warm

Als je met de tent wilt kamperen, zorg dan zeker voor een extra isolatiezeil voor onder de tent en een dun isolatiematje voor in de tent; veel koude komt immers van de grond. Wanneer het gesneeuwd heeft, maak je de plaats waar je de tent opzet het beste ook eerst sneeuwvrij. Het zeil van je tent kun je makkelijk sneeuw en ijsvrij maken met een zachte borstel. Je kunt ook het beste een wat zwaardere hamer meenemen om de pennen in de bevroren grond te kunnen slaan. Om het warm te houden, slaap je zo ver mogelijk van de wand van de tent; een wat grotere binnentent is dus zeker aan te raden. Daarnaast is speciaal thermo-ondergoed ook geen overbodige luxe. Kleding en schoenen die ’s nachts koud geworden zijn, steek je even in de slaapzak met lichaamswarmte, zo warmen ze lekker vlug op. Het lijkt vreemd, maar je kunt beter niet met te veel kleren aan slapen. Je lichaam warmt namelijk het beste op als het in aanraking met je deken of slaapzak komt. Neem natuurlijk ook exta fleecedekens of slaapzakken mee om comfortabeler te kunnen slapen. Om te koken gebruik je een brander op benzine of petroleum, gasbranders laten het in de vrieskou al vlug afweten. Koken in de tent kan, maar dan moet je de brander in een kistje zetten, heel goed opletten en zeker voldoende ventileren!

Campings in onze buurt

Veel campings sluiten in de wintermaanden de deuren. Wij maken het je daarom makkelijk en zochten alvast drie fijne opties voor je uit. Kamperen in de stad, dat is een ervaring op zich. Het kan ook in de winter op camping Zeeburg in Amsterdam. Zo ontdek je onze hoofdstad eens op andere manier, op amper een halfuurtje rijden van Purmerend. Ga je liever de natuur in om rustig landelijk te kamperen, dan is camping De Gouw in Hoogwoud in het mooie West-Friesland een perfecte mogelijkheid. Blijf je liever (erg) dicht in de buurt, dan is boerencamping Weidevogelzicht in Kwadijk wat je zoekt. Je verblijft er midden in de natuur, en zoals de naam al aangeeft, kun je er prachtige vogels spotten.

Kopfoto: PexelsSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,922FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
13.5 ° C
14.5 °
12.2 °
77 %
2.9kmh
0 %
zo
20 °
ma
18 °
di
22 °
wo
16 °
do
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.