16.3 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
Home* OnderzoekNatuurlijke manieren om stress en angst te verminderen in deze uitzonderlijke tijden

Natuurlijke manieren om stress en angst te verminderen in deze uitzonderlijke tijden

Onze manier van leven is de laatste maanden drastisch omgegooid. Affiches en nieuwsberichten doen er ons continu aan herinneren dat we voorzichtig moeten zijn om onszelf en de anderen te beschermen. Iets banaals als naar de supermarkt gaan, veroorzaakt plots angst en stress. Dat heeft een zware impact op het mentaal welzijn. Velen slapen slecht en gaan niet meer op restaurant of naar de bar. Ze voelen zich geïsoleerd, toch durven ze vrienden of familie niet uit te nodigen, uit angst om ziek te worden of iemand anders ziek te maken. Psychologen beleven drukke tijden maar zelf kan je ook met kleine ingrepen al veel stress en angst wegnemen. Door dagelijks een capsule CBD in te nemen bijvoorbeeld, of je vitaminetekort aan te vullen.

CBD capsules gemaakt van natuurlijk gekweekte hennep

CBD capsules zijn vrij verkrijgbaar bij de drogisterij in Nederland. De capsule is gevuld met een afgemeten hoeveelheid CBD of cannabinoïde, en olijfolie. De olijfolie is rijk aan antioxidanten en vormt zo een perfecte aanvulling op de CBD. De cannabinoïde is afkomstig van natuurlijk gekweekte hennep. Ze bevat geen pesticiden en kunstmatige toevoegingen. CBD vermindert innerlijke onrust, geeft een weldadige rust en bevordert de slaap. Let op, CBD is geen slaapmiddel, het is een voedingssupplement. Behalve capsules is CBD ook verkrijgbaar als olie. Het voordeel van de capsules is dat je niet meer zelf hoeft te doseren en ze smaakloos zijn.

Let op vitaminetekorten

Een lichaam onder stress verbruikt vitaminen en mineralen aan een hoger tempo dan een lichaam in rust. Het kan dus zijn dat je meer vitamine C, vitamine B en magnesium moet innemen om onder stress goed te blijven functioneren. De vitaminen zijn nodig voor je energiemetabolisme. Je vindt ze als voedingssupplement bij de drogisterij maar ook in  verse groenten, volkorenbrood, noten en zaden. Om de vermoeidheid tegen te gaan, wordt aangeraden 250 gram groenten en 2 stukken fruit per dag te eten. 

Trek de natuur in

Niets natuurlijker dan de natuur zelf. Een studie van KPMG toont aan dat 10 procent meer groen in de omgeving het aantal patiënten met een depressie vermindert met 132 in die omgeving.   10 procent meer groen in heel Nederland levert een besparing op van 65 miljoen euro op zorgkosten en liefst 328 miljoen euro op arbeidskosten. Wandelen in de natuur vermindert het stresshormoon cortisol en bezorgt je meer vitamine D. Heb je geen natuurdomein in de buurt of is het koud buiten, pak dan toch al je moed bij elkaar en rij desnoods met de wagen naar een mooie plek om er een uurtje te gaan wandelen. Zeker in deze tijden is het van groot belang om buiten te blijven komen.

Relativeer je stress en praat met anderen

Stress en angst worden veroorzaakt door de gedachten in je hoofd. Probeer datgene waar je bang voor bent van de andere kant te bekijken. Hoe ingrijpend is jouw leefsituatie in werkelijkheid veranderd? Praat erover met een rationeel persoon. Dat kan iemand uit je vriendenkring zijn, of met de huisarts.

Door je terug te trekken in je cocon en de buitenwereld te mijden, werk je stress en angst in de hand. Lukt het niet om fysiek contact te hebben met anderen, nodig ze dan uit voor een digitaal aperitief. Maak een flinke boswandeling en zorg dat je genoeg vitaminen opneemt. CBD-capsules kunnen helpen je om je hoofd leeg te maken en goed te slapen. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.3 ° C
17.3 °
15.5 °
77 %
1.8kmh
89 %
vr
18 °
za
17 °
zo
21 °
ma
22 °
di
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.