7.7 C
Purmerend
woensdag 1 februari 2023
HomeHart van de RegioKriti ondersteunt crowdfund-actie voor zieke Joeri met eigen menu

Kriti ondersteunt crowdfund-actie voor zieke Joeri met eigen menu

Purmerend – Het verhaal van de Purmerendse Joeri Gielen ging afgelopen week via Social Media de hele regio door. Joeri werd in 2018 gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van botkanker. Een Virotherapie in Duitsland is eigenlijk nog de enige optie. En daar is veel geld voor nodig.

Ook Grieks restaurant Kriti trok zich het verhaal van Joeri aan en besloot een actie op te zetten, waarvan de opbrengsten naar de door de familie van Joeri opgezette crowdfund-actie gaan.

Op 9, 10, 11, 23, 24 en 25 februari kun je bij Kriti het “Joeri-menu” bestellen. Het menu bestaat uit de bekende Mixedgrill + Baklava mix. De opbrengst van het €22,50 kostende menu komt ten goede aan Joeri. Overigens is ook een vegetarisch menu mogelijk!

(Tekst gaat verder onder de foto)

Je bestelt het menu door te bellen naar Kriti ( 0299-429049 ) en aangegeven dat je het “Joeri-menu” wilt bestellen.

U kunt Joeri natuurlijk ook steunen door een bedrag over te maken via zijn Go Fund Me pagina.

Het verhaal van Joeri

Joeri Gielen uit Purmerend werd in 2018 gediagnostiseerd met het Ewing-sarcoom en was toen 27 jaar. Ewing-sarcoom is een zeer zeldzame en kwaadaardige vorm van botkanker die voornamelijk voorkomt tussen de leeftijd van 5 en 30 jaar. De behandelopties zijn zeer beperkt en de 5-jaars overlevingskans bij uitzaaiingen bedraagt slechts 15-30%. Het medisch team zette Joeri onder druk om snel met een chemokuur te starten. Bij nader inzien zat de tumor in de kuit er al twee jaar en was deze naar ons idee rustig. Dat deed Joeri heel erg twijfelen of het starten van chemokuren de juiste keuze was. Een slapende draak kan je misschien beter niet wakker maken, dacht Joeri. Joeri had destijds helaas niet de kennis en inzichten die hij nu heeft en is na veel twijfel toch met chemokuren, bestralingen en een operatie gestart.

(Verhaal gaat verder onder de foto)

Prive-foto Joeri

Tot nu toe slaat de chemo aan en helpt het bestralen van de tumoren, maar doordat het immuunsysteem door de chemo afzwakt komt de kanker steeds agressiever terug. Recentelijk zijn er 6 tumoren bijgekomen en is hij weer gestart met een 3e chemokuur. De behandeling is volgens de oncologen slechts levensverlengend en de kans op genezing nihil. Joeri heeft afgelopen jaar ontzettend veel studies gelezen en onderzoek gedaan naar complementaire behandelingen/geneeswijzen. Hij heeft duizenden euro’s aan spaargeld gespendeerd aan supplementen, medicijnen, Chinese kruiden, vitamine C-infusen en hyperthermie, maar het is allemaal niet genoeg; de ziekte komt steeds weer terug. 

Joeri heeft nu zijn pijlen gericht op Duitsland, waar veelbelovende therapie-opties zijn. Wat hij nodig heeft is een therapie die zijn immuunsysteem weer activeert, zodat deze de kankercellen zelf kan opruimen. Hij heeft een therapie gevonden die nog in kinderschoenen staat maar tot op heden veel potentie heeft getoond: Virotherapie. Virotherapie is een behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van biotechnologie om virussen te herprogrammeren voor het behandelen van ziekten zoals kanker. Dit wordt in de medische wereld ook wel een oncolytisch virus genoemd.

Momenteel staat Joeri in contact met enkele artsen uit Duitsland die deze behandeling aanbieden en is hij nog de opties tegen elkaar aan het afwegen. Maar de essentie van de aangeboden behandeling is hetzelfde. Helaas worden deze behandelingen in het buitenland niet vergoed door de zorgverzekeraar en kunnen de kosten hiervan oplopen tot wel € 100.000 of hoger per jaar. Het is een kwestie van tijd tot de huidige chemo zijn effectiviteit verliest en de ziekte de rest van Joeri’s lichaam overneemt. Realiserende dat de tijd begint te dringen en Joeri nu nog fit genoeg is om iets anders te proberen, hopen wij hem al op korte termijn een eerste virotherapie behandeling te kunnen laten ondergaan. Joeri heeft jullie hulp hier hard voor nodig en hoopt dat jullie hem hierin willen steunen!

Joeri heeft het afgelopen jaar zijn uiterste best gedaan om zijn eigen ziekteproces in goede banen te leiden en heeft via Facebook groepen veel contact met andere lotgenoten (ouders van kinderen en jongvolwassenen) van over de hele wereld. In zijn toekomstvisie hoopt Joeri uiteindelijk andere mensen die in dezelfde situatie zitten te kunnen helpen door ze bij te staan in het ziekteproces en kennis over te dragen. Mocht er na de behandeling nog ingezameld geld overblijven of komt Joeri vroegtijdig te overlijden, dan is het Joeri’s wens om het resterende bedrag te doneren aan ‘Stichting Kans Tegen Kanker’ (www.kanstegenkanker.nl).

Via Joeri’s website www.tankervscancer.com kunnen jullie nog meer informatie over Joeri en de virotherapie behandeling vinden; daar zal hij regelmatig updates plaatsen.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.

Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,205FansLike
2,236VolgersVolg
1,550VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.7 ° C
8 °
7.2 °
83 %
3.6kmh
100 %
wo
8 °
do
8 °
vr
9 °
za
10 °
zo
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.