10.8 C
Purmerend
donderdag 30 maart 2023
HomeVolendamJan Dulles schrijft lied voor overleden dochtertje: "Onvoorstelbaar al die reacties"

Jan Dulles schrijft lied voor overleden dochtertje: “Onvoorstelbaar al die reacties”

Volendam – “Het is onvoorstelbaar hoeveel reacties er binnenkomen voor het liedje voor Donna”, vertelt zanger Jan Dulles eergisteren in het radioprogramma June tot twaalf.  De Volendammer schreef het nummer ‘Vreemde Leegte’ voor zijn in december overleden dochtertje. Donna was slechts drie maanden oud toen ze plotseling overleed.

Jan Dulles en zijn band de 3JS traden zondagavond  voor het eerst op bij Humberto met het nummer ‘Vreemde Leegte’, dat de zanger een week na het overleden van zijn dochter al schreef. “Als ik het nu had moeten schrijven, dat had het er niet gekomen”, vertelt hij aan June Hoogcarspel. 

Dulles schreef het nummer nadat hij muziek had uitgezocht voor de uitvaartdienst. “Bijvoorbeeld het nummer ‘Tears in heaven’ van Eric Clapton die maakte ineens zoveel indruk op me. Het gevoel dat de wereld na een uitvaart weer doordraait. Terwijl wij daar nog helemaal nog niet klaar voor waren. Dat voelde ik zo erg….”

Paar dagen na de uitvaart dook de zanger met zijn bandgenoten de studio in. “We waren toevallig in de studio bezig met een melodie. En zoals dat vaker met liedjes en teksten gebeurd. Het komt als een wonder uit de hemel vallen en zo vielen de puzzelstukjes in elkaar en werd het dit liedje.”

“Je loopt er niet mee te koop. Hier wil je eigenlijk nooit meer over praten”

ZANGER JAN DULLES

“Het is onvoorstelbaar hoeveel reacties er nu al zijn binnen gekomen”, vervolgt Dulles. “Onvoorstelbaar hoeveel mensen dit hebben meegemaakt en daar kom je dan nu pas achter. Zelfs mensen die je kent, die jaren geleden een kind hebben verloren komen dit nu pas vertellen.”

Het lied van de 3JS maakt een hoop los. “Het overlijden van een kind, daar loop je niet mee te koop. Daar wil je eigenlijk nooit meer over praten. Tenzij er zoiets gebeurd, dan wil je je emoties weer delen.”


4 GRATIS kussens

Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,209FansLike
2,236VolgersVolg
1,563VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
10.8 ° C
11.7 °
8.9 °
88 %
1.3kmh
11 %
vr
11 °
za
9 °
zo
9 °
ma
9 °
di
3 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.