18.5 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomeHart van de RegioShelly (35) heeft een hersentumor: "Ik wil mijn kinderen zien opgroeien"

Shelly (35) heeft een hersentumor: “Ik wil mijn kinderen zien opgroeien”

Purmerend – Shelly is pas vijfendertig jaar jong. Ze heeft een fijne relatie, een zoontje van drie en een dochtertje van net een half jaar. Ze werkte tot voor kort als grondstewardess op Schiphol. Toch staat het leven van Shelly en haar gezin sinds een zeven maanden op zijn kop. De Purmerendse heeft een tumor in haar hersenen. Haar enige uitweg: een operatie in Duitsland.

Shelly was net drie dagen bevallen van haar dochtertje toen het noodlot toesloeg. In maart 2021 kreeg ze een epileptische aanval en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Uren later kwam de alles veranderende diagnose: Shelly heeft een hersentumor. Eentje op een plek waarbij opereren heel erg lastig is.

“Mijn man mocht eerder niet mee naar binnen in verband met Corona. Hij wachtte in de auto buiten met onze twee kinderen. Mijn zoontje was drie jaar en mijn dochtertje pas drie dagen oud. Na uren onderzoek moest ik mij melden in een bespreekkamer. Ook mijn man en kinderen moesten daar naar toe komen. Toen kwam er een voorlopige diagnose: of een grote vaataandoening of een hersentumor. Na verder onderzoek bleek het het laatste te zijn.”

Twintig jaar er bij! Ik wil mijn kinderen leren kennen.

-Shelly-

Op dit moment functioneert Shelly redelijk. Mentaal is ze van de eerste schrik bekomen, maar lichamelijk begint er steeds meer op te spelen. Liggen op haar armen kan ze niet meer, die beginnen dan te beven. Televisie kijken is een opgave. Ze krijgt er te veel prikkels van. Net zo als van een bezoekje aan de kermis. Ook haar passie, haar werk op Schiphol, heeft ze tijdelijk moeten staken. Tijdelijk, want Shelly is een vechter.

“Ik ben nu vijfendertig en ik wil er nog minimaal twintig jaar bij! Mijn kinderen moeten oud genoeg zijn om te begrijpen wat er zou kunnen gebeuren. Ik wil mijn kinderen leren kennen. Ze zien opgroeien.” Shelly klinkt vastberaden.

Operatie in Duitsland enige optie

Volgens de artsen in Nederland zit de tumor op een plek waarbij de risico’s om te opereren te groot zijn. Zij stellen een behandeling voor met enkel chemotherapie en radiotherapie. Een behandeling die de groei van de tumor wellicht zal remmen. “We moeten iets. Het is bizar om hier zelf mee bezig te moeten zijn in deze situatie”, stelt Shelly. “We zijn in contact gekomen met Professor doctor doctor Madjid Sami. Hij is werkzaam als neurochirurg in een privé-kliniek in Duitsland en heeft vele internationale prijzen op zijn naam staan. Deze chirurg denkt het grootste deel van de tumor wel te kunnen verwijderen, dankzij een techniek die nog niet in Nederland wordt gebruikt. Hij durft de operatie wel aan. Daarna kan het restant hier worden bestreden met chemo- en radiotherapie.”

Crowdfund

De operatie in Duitsland wordt niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraar. De factuur voor de operatie zal 75.000 euro bedragen. Dat bedrag is inclusief een standaard van drie weken ziekenhuisopname. Daar bovenop komen nog extra medische kosten en kosten voor verblijf van de man van Shelly. Hiervan is een grove schatting gemaakt – redelijk aan de lage kant. Voor de familie is het het belangrijkste dat het medische traject kan worden ingezet.

Om dit te kunnen bekostigen heeft de man van Shelly twee weken geleden impulsief een crowdfundactie opgezet. “Ik zet de Gofundme op voor mijn vrouw en twee kleine kinderen, omdat wij haar nog lang bij ons nodig hebben.”

Wie helpt Shelly mee om haar kinderen te zien opgroeien? #donaties en #deelacties worden gewaardeerd

Bekijk hier de crowdfund-actie:


Update:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
18.5 ° C
19.4 °
17.8 °
81 %
5.4kmh
11 %
di
19 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
27 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.