2.4 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomePurmerendRaad van State keurt plannen hotel Beusebos in Purmerend langs A7 af

Raad van State keurt plannen hotel Beusebos in Purmerend langs A7 af

Purmerend – Provincie Noord-Holland en Stichting Vrienden van het Beusebos hebben vandaag een grote overwinning behaald bij de Raad van State. De hoogste bestuursrechter keurt de plannen van de gemeente Purmerend voor een hotel in de kom van de A7 af. “Mijn telefoon heeft nog niet stilgestaan”, zegt de opgetogen Bart Creemer, voorzitter van de stichting.

De bouw van het hotel is al jaren een heet hangijzer in Purmerend. De provincie vindt dat de gemeente een paar dingen ‘bewust’ voorbij laat gaan, zoals het feit dat de locatie is gelegen in het landelijk gebied. De Raad van State geeft de provincie daarin gelijk.

Volgens de Raad heeft de gemeente bij de voorbereiding van het plan ten onrechte buiten beschouwing gelaten dat het plangebied ligt in het werkingsgebied landelijk gebied van de omgevingsverordening. Oftewel het is landelijk gebied en daar mag dus niet in deze omvang gebouwd worden.

Fenomenaal

Stichting Vrienden van het Beusebos zijn al sinds 2015 aan strijden tegen de komst van het hotel. Voorzitter Bart Creemer: “Het is fenomenaal! Mijn telefoon staat niet stil, iedereen is blij. Het moet nog even indalen”, is zijn eerste reactie.

Of de gemeente Purmerend de strijdbijl neerlegt is nog niet duidelijk. De gemeente Purmerend geeft aan dat ze de uitspraak van de Raad van State samen met (Hotel Van der Valk Purmerend BV – Matser Beheer BV) gaat bestuderen. “Het lijkt me niet dat de gemeente vervolg stappen gaat nemen”, zegt Creemer. “Wij willen in ieder geval graag met ze in gesprek over hoe we het bos verder kunnen invullen.”

Lees de gehele uitspraak hieronder:

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
3.9 °
0.7 °
77 %
1.3kmh
11 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.