10.2 C
Purmerend
vrijdag 10 mei 2024
HomePurmerendEen bronzen beeld voor Brammetje de Stationskat: 3 Purmerenders starten doneeractie

Een bronzen beeld voor Brammetje de Stationskat: 3 Purmerenders starten doneeractie

Drie Purmerenders zijn een doneeractie gestart om de overleden Stationskat Brammetje een bronzen beeld bij station Weidevenne te geven. De eerder gestartte tikkie-actie wordt met deze actie samengevoegd.

Op dinsdag 18 april ontvingen wij, net als duizenden Purmerenders, het ongelofelijk verdrietige nieuws dat Brammetje de Stationskat is overleden als gevolg van een aanrijding. 

Brammetje was sinds 2016 het vaste gezicht van het NS-station in de Weidevenne. Het dier was niet alleen bekend in de wijk, maar ook ver daarbuiten. Als er iets te melden was over Brammetje, en ja hij maakte regelmatig spannende avonturen mee, leefde iedereen met hem mee. Ook voor het NS-personeel was Brammetje een bekende. In de loop van de jaren heeft Brammetje duizenden reizigers uitgezwaaid op het perron. Aaitjes ontvangen, op schoten gelegen en liefde gegeven.

NS-station Weidevenne is leeg zonder Brammetje de Stationskat. Hij verdient een vaste plek op zijn geliefde plek, zodat hij nooit vergeten wordt.

Een bronzen beeld voor Brammetje 

Als snel ontstond het idee om Brammetje een eigen bronzen beeld te geven. Een drietal 
initiatieven liep naast elkaar. Deze initiatieven zijn nu verenigd in deze doneeractie. (Het geld dat eerder met de tikkie-actie werd opgehaald, zal op deze plek worden gestort).

Onze voorkeur heeft een plek voor Brammetje op ‘zijn perron’. Hiervoor is er contact gezocht met de NS. De gemeente Purmerend heeft inmiddels toegezegd om – als het perron zelf niet mogelijk zou zijn – te kijken of het mogelijk is om Brammetje een mooie plek te geven op het plein voor het station.

Er is contact gelegd met een plaatselijke bronsgieter, die het beeld van Brammetje voor een mooie prijs wil vervaardigen. Uiteraard zal het ontwerp eerst door de baasjes van Brammetje worden goedgekeurd.

Helpen jullie mee om Brammetje voor altijd aanwezig te laten zijn op Station Weidevenne? 
Brammetje was een beetje van ons allemaal!

Daphne, Danielle en Flora

Wilt u doneren? Dat kan op de website van doneeractie.nl via deze link: https://www.doneeractie.nl/een-standbeeld-voor-brammetje-de-stationskat/-76423

Relevante artikelen:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

6 REACTIES

  1. Ook voor Brammetje is NS niet voornemens om van het landelijk beleid af te wijken.
    De initiatiefnemers hebben hier wel begrip voor.

    E.e.a. is duidelijk te lezen in het artikel d.d. 25 april 2023, 12.56 uur · door Thyra de Groot “Bronzen kat Brammetje niet welkom op station Purmerend-Weidevenne” op de site NH Nieuws.

  2. Ja, die machinisten zullen zich echt kapot schrikken als ze een bronzen beeld van Brammetje op een perron zien. Komen ze nooit meer overheen… wat een onzin. Ik hoop dat de initiatiefneemsters i.s.m. de gemeente Purmerend een ander mooi plekje in de nabijheid van station Weidevenne kunnen vinden.

    P.S. Ik heb de rood-witte kat Waldo een paar dagen geleden ook weer gespot op het Wollandje in De Rijp. Dus die is er gelukkig nog 🙂

  3. Tsja die fucking ns-ers ,of ze rijden niet, of ze staken ,of ze blokkeren een gedenk momument het wordt tijd dat de Ns in zijn geheel word opgeheven

  4. Een beeld van de stationskat op het perron staat NS niet toe.
    NS heeft een landelijk beleid dat zee geen gedenkmonumenten op het perron geplaatst mogen worden.
    Omdat dit voor machinisten die een aanrijdingen hebben meegemaakt heftig kan zijn als zij een monument zien.

  5. Mooie en terechte actie voor een (als ik alle berichten zo lees) heel bijzondere kat. Ik hoop dat het standbeeld er komt. Jaren geleden zat er op de bushalte Lepelblad in de Gors ook altijd een kat die er opeens niet meer was. Net als de kat in De Rijp op het Wollandje, ook zo’n apart beest (dat ik trouwens al paar maanden ook niet meer gezien heb).

  6. Pingback: https://www.laatstenieuwsregio.nl/3-purmerenders-starten-actie-om-stationskat-brammetje-in-brons-te-vereeuwigen/ Nadat gisteren bekend werd dat de geliefde stationskat niet meer was, ontstond al snel het idee om het dier een eigen standbeeld te geven. Een drietal initiatieven liep langs elkaar. Samen zijn ze nu verenigd in de doneeractie ‘Een standbeeld voor Brammetje de Stationskat’, zo meldt Regio Purmerend.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
10.2 ° C
11.1 °
8.5 °
82 %
0.8kmh
53 %
vr
18 °
za
19 °
zo
22 °
ma
21 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.