14.2 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomeRegionaalGGD registreert 168 unieke daklozen in regio Waterland "werkelijke aantal dak- en...

GGD registreert 168 unieke daklozen in regio Waterland “werkelijke aantal dak- en thuislozen hoger”

Regio – Uit een recente telling van de GGD blijkt dat er in de regio Waterland tijdens de periode van 2022-2023 in totaal 168 unieke daklozen zijn. Het aantal dak- en thuislozen lijkt te zijn verminderd in vergelijking met de vorige telling in 2019, maar voorzichtigheid is geboden bij het interpreteren van deze cijfers.

Van de geregistreerde dak- en thuislozen verblijven 136 personen in Purmerend, terwijl 11 personen elders in de regio Waterland verblijven. Van 21 personen is de locatie onbekend, maar ze bevinden zich wel in de regio. Van de 168 geregistreerde personen zijn er 19 dakloos en 91 thuisloos.

Het aantal kinderen van dak- en thuislozen is apart geregistreerd. Van de 33 personen waarvan bekend is dat ze kinderen hebben, zijn er 32 thuisloos. Deze personen hebben in totaal 52 kinderen, waarvan ongeveer de helft (25) minderjarig is.

Wat is het verschil?

Een dakloze heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, en staat dan ook niet in het bevolkingsregister ingeschreven.

Een thuisloze heeft vaak wel een (wisselend) adres waar wordt overnacht, en staat via dat adres dan ook bij het bevolkingsregister ingeschreven.

Problematiek

De problematiek van 98 personen is bekend bij de GGD en krijgt een weergave in onderstaande tabel. Het merendeel van de dak- en thuislozen ervaart problemen op meerdere gebieden, met sommigen die tot wel 5 probleemgebieden hebben. Er zijn 70 personen waarvan de problematiek onbekend is en daarom zijn deze niet opgenomen in het overzicht.

Het onderzoek hield geen rekening met personen die op het moment van de telling waren opgenomen in instellingen, anti-kraak woningen, stichtingen, campings of detentiecentra. Het is echter bekend dat een deel van deze groep problemen ondervindt bij het vinden van huisvesting na ontslag uit detentie of een kliniek. Daarom wordt aangenomen dat het werkelijke aantal dak- en thuislozen hoger ligt dan het geregistreerde aantal.

Relevant artikel:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.2 ° C
15.1 °
13.3 °
80 %
3.8kmh
95 %
za
16 °
zo
19 °
ma
23 °
di
21 °
wo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.