13.8 C
Purmerend
vrijdag 14 juni 2024
HomeVolendamDe door Volendammer mishandelde sekswerker na drie jaar overleden aan haar verwondingen

De door Volendammer mishandelde sekswerker na drie jaar overleden aan haar verwondingen

Volendam – Gabriella Duna, de vrouw die in 2020 ernstig werd mishandeld in het hart van Amsterdam, is afgelopen maandag alsnog aan haar verwondingen overleden. Het slachtoffer, een voormalige Roemeense sekswerker, kwam destijds in het nieuws nadat ze op gewelddadige wijze werd aangevallen door Kees M. uit Volendam. De aanval vond plaats in de bekende rosse buurt van de stad, en resulteerde in een langdurige coma voor Duna. Ze is nu overleden, zo melden haar advocaat en een raamexploitant.

Duna, destijds 37 jaar oud, werd op gruwelijke wijze aangevallen in een woning aan de Oudezijds Achterburgwal. Ambulancemedewerkers troffen haar rochelend en bewusteloos aan in een plas bloed. Haar verwondingen waren zo ernstig dat ze nooit meer uit haar coma zou ontwaken. Deze week is ze overleden in een verzorgingstehuis in Amstelveen, waar ze verbleef sinds de aanval.

De aanvaller, Kees M., een 28-jarige man uit Volendam, werd in april vorig jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar voor de mishandeling. In eerste instantie werd hij veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf door de rechtbank. Zowel het Openbaar Ministerie als Kees M. gingen in hoger beroep tegen deze beslissing.

Onder invloed

Volgens getuigenissen tijdens het proces stond Kees M. bekend als een vriendelijke persoon in zijn woonplaats Volendam. Echter, op de dag van de aanval bevond hij zich onder invloed van alcohol, cocaïne en andere stimulerende middelen. Hij had een ontmoeting met Gabriela Duna, in de verwachting een betalende transactie te hebben. Toen de seksuele ontmoeting niet voldeed aan zijn verwachtingen, besloot hij extra te betalen voor een langer verblijf. Toen bleek dat er geen beschikbare kamers waren, nam Duna hem mee naar haar huis.

Wat daar precies gebeurde, is niet helemaal duidelijk. Kees M. beweerde tijdens het proces dat hij zich getergd voelde door Duna en dat hij in een vlaag van woede handelde, met gruwelijke gevolgen. Hij erkende dat hij haar ernstig letsel had toegebracht, maar beweerde dat hij zich niet kon herinneren wat er precies was gebeurd.

Relevant artikel:

Rechter wil Volendammer (25) die sekswerker in coma trapte beter laten onderzoeken


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
13.8 ° C
14.5 °
12.8 °
76 %
1.3kmh
100 %
vr
18 °
za
16 °
zo
18 °
ma
20 °
di
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.