* Provinciaal

Hitte: Wees wijs met water! Vermijd piekuren

Provinciaal – Sinds zondag 18 juni is het goed warm in Nederland en het KNMI verwacht dat de hoge temperatuur nog wel een paar dagen aanhoudt. Het waterleidingbedrijf PWN vraagt u daarom deze dagen wijs met kraanwater om te gaan.

Gemiddeld gebruiken we dagelijks 120 liter water per persoon per dag. Tijdens de hitte gebruiken we soms wel 20% meer dan normaal. Wees daarom wijs met water de komende dagen en vermijd de piekuren tussen 19:00 en 23:00 uur.

  • Douche niet vaker dan normaal en doe het kort.
  • Gebruik uw (vaat)wasmachine bij voorkeur overdag of na 23:00 uur.
  • Geef in de tuin alleen de planten water die het nodig hebben en gebruik hiervoor liefst een gieter.
  • Gebruik de spoelonderbreker op het toilet als het kan.
  • Sla de wasbeurt van de auto een keertje over als het niet perse hoeft.
  • Laat de kraan niet lopen tijdens het tanden poetsen.

Drink ruim voldoende kraanwater

Op warme dagen verliest het lichaam meer vocht dan anders. Het is dus wel belangrijk om tijdens de warmte voldoende kraanwater te drinken, ook al heeft u geen dorst. Zo voorkomt u uitdroging.

Tip: eindeloos combineren met kraanwater

Bij hoge temperaturen smaakt een glas kraanwater nog lekkerder als u het mixt met kleurig fruit en verse kruiden. Wat dacht u bijvoorbeeld van kraanwater met granaatappelpitjes en rozemarijn? In het receptenboekje ‘Kraanwater, maar dan anders’ vindt u nog meer inspirerende recepten op basis van kraanwater.

PWN Watertaps

Gaat u op pad? Vul dan thuis een flesje met kraanwater voor onderweg. Er zijn al 60 PWN Watertaps in Noord-Holland, waar u gratis uw flesje kunt bijvullen.

Bron: PWN

Wij maken met veel plezier het nieuws uit de regio. Wilt u ons steunen zodat wij in staat zijn om nieuws te blijven maken voor iedereen? Druk dan af en toe op onderstaande knop. 1x per week? 1x per maand? 1x per kwartaal? Gewoon waar u zich goed bij voelt! 

Klik hier om €2,50 te doneren Klik hier om €5,00 te doneren Klik hier om €10,00 te doneren

Gerelateerde artikelen

Wat u zegt

Back to top button
Open chat
1
Tip de redactie
Whats-app Redactie Regio Purmerend
Samen met u maken wij het nieuws. Heeft u nieuws, foto's of video's van gebeurtenissen of gewoon een vraag of opmerking? Geef het door aan de redactie van Regio Purmerend.