9.9 C
Purmerend
donderdag 18 april 2024
HomePolitiekMotivatie Burgemeester Purmerend trigger voor brandbrief aan alle burgemeesters

Motivatie Burgemeester Purmerend trigger voor brandbrief aan alle burgemeesters

Regionaal – De lokale partij Hoorns Belang heeft in een brandbrief alle burgemeesters van Nederland opgeroepen om de handen in één te slaan en een statement te maken naar de regering in Den-Haag. De schreeuw van de partij: “Het kan zo niet langer. Stop met bezuinigingen, stop met het leggen van een bijl aan de wortels van onze samenleving en onze democratie: zorg, veiligheid en onderwijs. Investeer juist!”

De motivatie die de Purmerendse burgemeester Don Bijl begin januari gaf voor het opzeggen van zijn 50-jarig VVD-lidmaatschap, was de figuurlijke druppel die voor de partij de emmer deed overlopen. Zij verstuurden een brief gericht aan de burgemeester Nieuwenburg van de gemeente Hoorn: “U als burgermeesters hebben invloed en worden gehoord in den Haag. Anders dan de burgers. Hoorns Belang hoopt van harte dat u uw invloed en die van de andere burgemeesters wilt aanwenden namens de bezorgde inwoners van uw gemeente, de inwoners van alle gemeenten, onze samenleving.”

Renata Gravendijk

In een interview met Regio Purmerend laat Renata Gravendijk (Hoorns Belang) weten dat er nu echt iets moet gaan gebeuren.

“Er heerst veel onvrede in de samenleving en ik begrijp dat volkomen. De brief die wij verstuurd hebben, gaat niet om de persoonlijke keuze van Dhr. Don Bijl om te breken met de VVD. Burgemeester Bijl heeft op een hele mooie wijze verwoord wat er momenteel mis gaat in de samenleving. Het was voor ons echt een trigger om deze stap te zetten.

Als je kijkt naar hoe alles vroeger geregeld was in Den-Haag, kwam je al tot de conclusie dat er veel mis ging. De huidige decentralisatie zorgt er voor dat veel zaken zijn verlegd naar de gemeenten. Het moet beter, maar met minder geld. En dat gaat niet, de rek is er uit. We zien het fout gaan. Gemeenten ondervinden problemen van de beslissingen die in Den-Haag worden genomen.

Je kunt regels strenger maken en meer verbieden, maar als er geen budget is om te kunnen handhaven of toezicht te houden, blijven problemen bestaan. We moeten juist naar de wortels van de problemen en daar de oorzaak aanpassen. In het onderwijs, bij de politie, in de zorg. Een (h)echte samenleving: respect, goede zorg, goed onderwijs en veiligheid! Daar hebben onze burgers recht op!”

Hoorns Belang hoopt dat de burgemeesters van Nederland de handen in één slaan en gezamenlijk een statement maken naar de landelijke regering in Den-Haag. “Ik hoop dat ze het oppakken”.

Bekijk hier de brief van Hoorns Belang: Oproep aan alle burgemeesters van Nederland

Relevant artikel:

Burgemeester Don Bijl zegt lidmaatschap VVD opSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.9 ° C
11.2 °
8.9 °
64 %
3.6kmh
100 %
do
9 °
vr
9 °
za
9 °
zo
10 °
ma
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.