22.7 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomeRegionaalGeen lege schappen meer, stakingen bij distributiecentra Albert Heijn voorlopig van de...

Geen lege schappen meer, stakingen bij distributiecentra Albert Heijn voorlopig van de baan

Regionaal – De stakingen bij de distributiecentra van Albert Heijn zijn voorlopig van de baan. De supermarktketen presenteerde woensdagavond laat een nieuw, verbeterd bod aan de vakbonden. Na 11 dagen van stakingen verdeeld over vijf distributiecentra kunnen de cao-onderhandelingen daardoor worden hervat.

Albert Heijn kwam dinsdag al met de toezegging om 10% extra loon te betalen, maar de FNV wilde pas weer praten als de verslechteringen in de arbeidsvoorwaarden van nieuwe medewerkers ook van tafel zouden zijn. In het nieuwe bod zijn die verslechteringen nu geschrapt. Dat betekent dat ook nieuwe medewerkers recht hebben op 100 % toeslag voor werken op zondag. Verder heeft nieuw personeel ook recht op de regeling die het mogelijk maakt om vervroegd uit dienst te treden.

Verbeteringen voor uitzendkrachten

De roosters van uitzendkrachten worden straks twee weken van te voren vastgesteld en het werken in meerdere ploegendiensten per week wordt sterk beperkt. Daarnaast wordt het aantal medewerkers in vaste dienst uitgebreid met 100 fte.

Belangrijk en onmisbaar

Shefania Sewbaks, bestuurder FNV Handel: ‘We hebben goede hoop dat we met Albert Heijn tot een goed resultaat kunnen komen op basis van het bod dat er nu ligt. De medewerkers van Albert Heijn hebben laten zien hoe belangrijk en onmisbaar ze zijn. Het is voor ons enorm belangrijk dat zij gewaardeerd worden voor hun harde werk. Of ze nu in vaste dienst zijn of er als uitzendkracht werken.’

Lege schappen

De afgelopen vier dagen staakten zo’n 1500 medewerkers bij vijf van de zes distributiecentra van Albert Heijn voor een beter salaris en eerlijke arbeidsvoorwaarden. Dat leidde tot steeds meer lege schappen in grote delen van het land. Er stonden nog stakingen gepland in Zaandam, Zwolle, Geldermalsen, Pijnacker en Tilburg. Die gaan voorlopig niet door.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.7 ° C
23.4 °
21.1 °
68 %
4kmh
100 %
do
22 °
vr
21 °
za
22 °
zo
21 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.