18.1 C
Purmerend
vrijdag 24 mei 2024
HomeColumnColumn: DEMOCRATIE

Column: DEMOCRATIE

Volgens WIKIPEDIA betekent democratie letterlijk: Volksheerschappij. En is het woord afgeleid uit het Grieks. In het oude Griekenland is de democratie immers ontstaan, en had de bevolking inspraak bij de benoeming van bestuurders en het nemen van besluiten. In veel Europese landen is de democratie iets dat wij als iets van zelf sprekend ervaren. Wij moeten daarom onze westerse democratie koesteren en proberen uit te dragen aan diegene waar democratie nog niet de normaalste zaak van de wereld is. Zoals het woord Volksheerschappij al aangeeft ligt in een democratie de heerschappij bij het volk.

WAAROM IS DIT NOG NIET HET GEVAL IN DE EUROPESE UNIE.

Men probeert in Brussel de indruk te wekken dat er een vorm van democratie is. Echter met alleen maar verkiezingen voor een Europees parlement, zonder feitelijk macht, zijn we er natuurlijk nog niet. De gehele bestuurlijke bovenlaag van Europese commissarissen en hun naaste medewerkers zijn NIET DEMOCRATISCH gekozen!!!! Het zijn slechts zelf benoemde bureaucraten. Dit betekent dus dat alle opgelegde regelingen etc. die ons worden opgedragen vanuit Brussel door niet gekozen mensen aan ons worden opgedrongen.

Ik zal u een paar voorbeelden geven van de lieden die van uit Brussel ondemocratisch behandelen;
De heer Donald Tusk heeft de titel van voorzitter van de Europese raad, ook wel genoemd de president van Europa. Nogmaals niet democratisch gekozen. Een Pool van geboorte. Uitgerangeerd in de Poolse politiek. Toen de Poolse Partij Recht en Gerechtigheid (PIS) recentelijk aan de macht kwam ontstond er een beleid van re-Polonisering. Nieuwe controversiële hervormingen, zoals een wet die de macht van de regering over het bureau van de aanklager dreigt te verhogen, staan in de steigers. Maar deze Tusk is wel diegene die de samenwerking in Europa moet vormgeven en in de moeilijke tijden van de krediet crisis alle aangesloten landen moet proberen bijeen te houden en op een lijn te krijgen.

En dan de heer Jean-Claude Juncker, geboren in Luxemburg, voorzitter van de Europese commissie. Op 11 juli 2013 diende Juncker bij de Groothertog zijn ontslag in nadat het Luxemburgse parlement een eindrapport van een onderzoekcommissie had goedgekeurd, waarvan de conclusie luidde dat Juncker nalatig was geweest bij zijn controle van de Luxemburgse inlichtingendienst SREL en dat hij daarvoor de politieke verantwoordelijkheid draagt. Knap om dan vervolgens de machtigste man van Europa te kunnen worden.

Ik vind dat er een actie op gang moet komen voor meer democratie in Europa. Ook deze leiders moeten gewoon gekozen gaan worden.

WAAROM ZIJN ER WEL PRESIDENTS VERKIEZINGEN IN AMERIKA EN RUSLAND EN NIET IN EUROPA.

Het VissertjeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.1 ° C
19.4 °
16.6 °
71 %
1.8kmh
96 %
vr
18 °
za
18 °
zo
21 °
ma
17 °
di
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.